PuurGezond

Wil je graag onbewerkte en pure producten eten?
Veel groente en fruit in je eetpatroon toevoegen? 
Zonder pakjes / zakjes 'leren' koken?
Veel kennis over voeding op doen?
Dan is het PuurGezond plan misschien wat voor jou? 

Tegenwoordig zijn aan veel producten allerlei (overbodige) extra’s toegevoegd, zoals kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen.
In het PuurGezond plan draait het om gezond eten en drinken van pure producten, zonder pakjes, zakjes en lightproducten. Dus alleen échte onbewerkte voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, vlees, vis, zuivel, aardappelen, noten, eieren en volkorenproducten. Net als de schijf van 5 van het Voedingscentrum is ook deze methode gebaseerd op 'de richtlijnen goede voeding' van de gezondheidsraad, en bestaat het uit 3 hoofdmaaltijden en 3 á 4 tussendoortjes.


Het 8 stappenplan

In het plan leer je in 8 stappen hoe je PuurGezond eten kunt toepassen als je eetpatroon. Het is minder ingewikkeld dan je denkt, doordat het stap-voor-stap gaat is de verandering niet al te groot en is het goed vol te houden.
Verdeeld over 8 consulten bespreken we verschillende onderwerpen, zoals tussendoortjes, ontbijt, vocht, beweging, groenten, avondeten, lunch en vooral een blijvend resultaat. Dit is gebaseerd op het boek PuurGezond in 8 stappen van Karine Hoenderdos. Je krijgt veel recepten en tips, en als je de 8 stappen 'eigen gemaakt' hebt, krijg je 3 complete PuurGezond weekmenu's, zodat je volop variatie hebt!


Intake

Voor de intake houd je 1 week een voedingsdagboekje bij. Aan de hand daarvan bekijk ik waar verbeterpunten zitten. Tijdens de intake bespreken we allerlei onderwerpen, zoals je gegevens, motivatie, leefwijze, je doel, gezondheid, eventuele allergieën en we bespreken de verbeterpunten uit je voedingsdagboekje.

Door middel van de uitgebreide lichaamsanalyse bekijken we hoe je ervoor staat. De intake duurt ongeveer 1 uur. Na afloop krijg je van mij een map mee, waar de PuurGezond stappen-kaarten inzitten, én het eerste hoofdstuk. Deze zullen we ook bespreken zodat je met de eerste stap van het PuurGezond plan direct van start kunt.


Vervolgconsulten

Het PuurGezond plan bestaat uit 7 vervolgconsulten. Ieder consult gaan we wegen, zodat we de vorderingen goed bijhouden. Ook bespreken we elke week een nieuwe stap doormiddel van de stappenkaarten en de bijbehorende informatie die je van mij krijgt. Zo kom je iedere week een stap dichterbij een PuurGezond eetpatroon. Na deze 8 stappen kunnen we natuurlijk (als je wilt) doorgaan met de begeleiding, totdat je je streefgewicht bereikt hebt. Ook zijn extra weekmenu's mogelijk!


Wat krijg je?

(- eventueel een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek)
 - de intake (ongeveer 1 uur)
 - 7 vervolgconsulten (ongeveer 30 minuten)
 - voedingsdagboekje / voedingsanalyse
 - een infomap met elke week een nieuw hoofdstuk
 - 8 stappenkaarten
 - veel recepten
 - 3 complete weekmenu's


Voordelen:

-Je krijgt meer vitaminen, mineralen en vezels binnen
-Je voelt je fitter en energieker
-Je verliest gewicht
-je mag vaak meer eten
-Je resultaat is blijvend
-Je leert stap-voor-stap
-Je krijgt meer eetplezier!

tarieven