Eet & Weet groepscursus

Wil je afvallen en een betere conditie opbouwen? Wil je veel kennis over voeding en gedragsverandering op doen én lekker bewegen in de buitenlucht? Hou jij van de gezelligheid, motivatie en steun in een groep? Dan is de Eet & Weet groepscursus wat voor jou!

Geen verboden producten en regels, JIJ kiest.
'Weet waarom én wat je eet'


Tijdens dit 12 weekse compleetplan gaan we samen op weg naar een gezondere leefstijl door middel van voedingsadvies, gedragsverandering en powerwalken met als doel afvallen, conditie opbouwen/verbeteren en je spieren versterken. 

Deze cursus is in groepsverband.
Dit heeft veel voordelen, want samen sta je niet alleen.
We beginnen altijd met een gezamelijk weegmoment, dit werkt heel motiverend en is 12 weken lang jou stok achter de deur!
De cursus is interactief, er is veel ruimte voor inbreng en vragen van de deelnemers. Stimuleer elkaar, leer van elkaar en steun elkaar.
We houden de groepen klein (maximaal 8 deelnemers) want persoonlijk contact is erg belangrijk. 

Samen gaan we er 12 weken tegenaan!


Voedingsadvies / gedragsverandering

Als voedings- en gewichtsconsulent verzorg ik 12 weken de voedings/gedragsverandering cursus, deze duurt +/- 60 minuten per keer.
Je krijgt een informatiemap en iedere week gaan we die map verder vullen met een nieuw hoofdstuk, waar je die week thuis mee aan de gang gaat. We bespreken iedere week de informatie van het nieuwe hoofdstuk, en we blikken terug op het vorige hoofdstuk.
 
De hoofdstukken bestaan uit verschillende onderwerpen, zoals: etiketten lezen, suikers, koolhydraten, hoe ga je om met feestjes, alcohol, E-nummers, wat zijn gezonde tussendoortjes e.d. 
Ook gaan we iedere week aan de gang met gedragsverandering, zoals: hoe maak je gezondere keuzes, slechte gewoontes doorbreken, motivatie vasthouden, eten uit verveling e.d. Want 'als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg'. 

We gaan voor blijvend resultaat, dat betekent dat je je eigen keuzes gaat maken door het bedenken van je eigen oplossingen, want dat werkt! Op deze manier leren we van elkaar en krijg je grip op je eetgedrag (terug). Zo heb je na 12 weken een uitgebreid naslagwerk van +/- 150 blz, waar je altijd op terug kunt vallen.

Ook maak ik voor iedereen een eenmalig 'op maat gemaakt' voedingsschema met een uitgebreide variatielijst en snelle, lekkere recepten.
Zie dit schema vooral als richtlijn. Doordat ik het zo basis mogelijk heb gehouden kun je hierin zelf gemakkelijk je eigen keuzes maken, maar weet je wel wat jou lichaam nodig heeft. Alle producten zijn bij normale supermarkten te koop en je gezin kan gewoon mee eten!
Geen hypes, poeders en pillen, maar gewoon eten op basis van de schijf van vijf met o.a. brood, pasta en aardappelen. Geen tijdelijk dieet dus, maar blijvend je eetpatroon aanpassen!

Omdat ik het voor een goede begeleiding belangrijk vind om iedereen ook even persoonlijk te leren kennen en om een  voedingsschema 'op maat' te kunnen maken kom je voorafgaand aan het 12 weken programma langs voor een kort intakegesprek. Dit kan zowel overdag als 's avonds in mijn praktijkruimte in Heelweg.  


Powerwalken

We noemen Eet & Weet ook wel een compleetplan, omdat we naast voeding- en gedragsverandering ook aan de gang met beweging. 
Dit door middel van Powerwalken. Iedere week gaan we na het uur 'theorie' lekker de buitenlucht in voor een uur powerwalkles verzorgt door Cristel van run2run.

Lees hier alles over powerwalken!


 Voordelen:

- Je staat er niet alleen voor, we doen het samen
- Je leert ook veel van elkaar, we zijn dan allemaal 'ervaringsdeskundigen'
- Je werkt naast voeding ook aan je conditie en spieropbouw
- Tijdens het powerwalken verbrand je veel extra calorieën
- Je weet straks veel over eten en wat dat met je lichaam doet
- door het 'op maat' voedingsschema weet je wat jou lichaam nodig heeft
- Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken en krijgt daardoor (weer) grip op je eetpatroon
- Je hoeft jezelf niet alles te ontzeggen, jij kiest!
- Je werkt in 12 weken actief aan je hele gezondheid


Wat krijg je?

- 12 x 1 uur powerwalking
- 12 x voedingscursus
- een info map met iedere week een nieuw hoofdstuk
- een 'op maat' gemaakt voedingsschema
- een uitgebreide variatielijst
- lekkere, snelle recepten
- Individuele intake 
- Inclusief koffie / thee


Wanneer?

We starten ieder jaar in september en januari met een nieuwe groep.

Heb je interesse, maar is het nog geen september of januari, óf kun je niet op dinsdagavond óf houd je niet van een groepstraject neem dan contact met me op, of volg dit zelfde traject individueel. Lees hier enkele recensies

Waar?

De Eendracht
Doetinchemseweg 5
7051 AA Varsseveld


 Wat kost het?

€ 269,- voor het hele compleetpakket.

Ik ben aangesloten bij de BGN (Beroepsverening Gewichtsconsulenten Nederland)
Hierdoor worden mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed via je zorgverzekering.
Kijk via deze link of jou zorgverzekeraar ertussen staat.